עשיתי לעצמי הרגל ובכל סדנה שאני מעבירה אני מכבדת בעוגיות שאפיתי במיוחד לכבוד המשתתפות בסדנה.
בהתחלה הכנתי עוגיות מנדלברוייט שאת המתכון תוכלו למצוא בהמשך להדרכה לסלסלת אליפות.
אחר כך הוספתי עוגיות בריאות ולסדנאות בהשתתפות ילדים הכנתי עוגיות בראוניז שנמסות בפה והמיסו את כל מי שנגס בהן.
המשתתפות בסדנאות מבקשות את המתכונים והבטחתי שאעלה בבלוג רשומת מתכונים המוקדשת באהבה לכל אחת ואחת מכן שבקשה מתכון.
עוגיות בריאות - ללא גלוטן / טבעוני
לחמם תנור אפיה לחום נמוך 125 מעלות
מה צריך?
3 כוסות תערובת של גרעינים / פירות יבשים טבעיים (גרגיני חמניה / גרעיני דלעת / שומשום / חמוציות / קליפות
הדרים)
קליפות ההדרים מוסיפות ארומה נפלאה והחמוציות מוסיפות חמיצות. אל תוותרו עליהן זה הקסם של המתכון הזה.
0.5 כוסות סוכר דמררה
0.5 כוסות סירופ מייפל
2 נירות אפיה
2 נירות אפיה
מה עושים?
בקערה מערבבים את הגרעינים / פירות יבשיים, סוכר דמררה, מייפל לתערובת אחידה
מניחים בתבנית ניר אפיה אחד
מרטיבים את הידיים ומשטחים את התערובת על ניר האפיה
אופים 25 דקות
מוציאים מהתנור
מקררים
אם עדיין דביק מסירים את הניר אפיה שאיתו אפינו קודם כמו בתמונה מניחים שוב בתבנית ומחזרים לתנור לעוד 5 דקות אפיה ב 125 מעלות.
חשוב ליבש כדי שלא ידבק בזמן האכסון
לאחר שהתקרר לגמרי יבש קשה ולא דביק שוברים לחתיכות ומתענגים.
אם עדיין דביק מסירים את הניר אפיה שאיתו אפינו קודם כמו בתמונה מניחים שוב בתבנית ומחזרים לתנור לעוד 5 דקות אפיה ב 125 מעלות.
חשוב ליבש כדי שלא ידבק בזמן האכסון
לאחר שהתקרר לגמרי יבש קשה ולא דביק שוברים לחתיכות ומתענגים.
לבריאות...
בבוקר יום סדנת הורה וילד הראשונה שהעברתי ביקרתי אצל יעל שדואגת לי לציפורניים יפות.
כמו בכל פגישה בין שתי נשים אנחנו מקשקשות על כל הנושאים בעולם שמעניינים נשים.
יעל סיפרה על קופסאות עוגיות נהדרות שהיא הכינה והביאה איתה למשפחה שלה.
עוגיות שיש עליהן "מלחמה" בינהן גם עוגיות בראוניז שהתאימו בדיוק בשבילי לסדנת הורה וילד, כי איזו עוגיות ילדים הכי אוהבים? שוקולד! -המתכון בול בזמן.
עוגיות בראוניז ממיסות
מה צריך?
80 גרם חמאה
20 גרם שוקולד מריר
2 ביצים
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1/4 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
2 כפות קקאו
1 כוס קמח
אפשר להוסיף 1 כוס שוקולד ציפס חום / לבן (שאני בטעות בפעם הראשונה לא הוספתי ומאז גם לא מוסיפה. מספיק טובות גם בלי)
3-4 נירות אפיה
מה עושים?
ממיסים במיקרו
80 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
מערבבים בקערת מיקסר את כל החומרים כולל השוקולד המומס ואם רוצים גם שוקולד ציפס
מכניסים את התערובת לחצי שעה במקרר להתקשות.
מהתערובת שבינתיים התקשתה במקרר יוצרים בעזרת ידים רטובות בערך 40 כדורי שוקולד קטנים (בגדל 3 ס"מ בערך)
מניחים בכל תבנית עם ניר אפיה 12 כדורים רחוקים אחד מהשני
אופים בחום בינוני 175-180 מעלות 10-12 דקות
מניחים להתקרר
העוגיות אמורות להישאר מעט לחות
ועכשיו תנו ביס שיימס לכם בפה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה